Sådan vælger du de rigtige høreapparater for dig

Bestil tid

Vælg en uafhængig rådgiver

Der er ikke to mennesker der er ens – heller ikke mennesker med nedsat hørelse. Derfor er det vigtigt, at du får valgt det høreapparat, der passer bedst til dig. Du kan bruge mig som uafhængig rådgiver. Ibens mobile høreklinik er nemlig ikke en del af en høreapparatproducent, sådan som mange andre høreklinikker er. Det betyder, at du kan få alle mærkerne hos Ibens mobile høreklinik, og sammen finder vi ud af, hvilket høreapparat, der passer bedst til dig.

Vælg den rigtige type høreapparat

Høreapparater inddeles i to modeller: Bag-øret-apparater og I-øret-apparater. Hvad der er bedst til dig, er afhængig af, hvordan du hører. Når høreapparatproducenterne laver deres høreapparater, laver de dem med forskellig elektronik i, afhængig af, hvor gode de skal være til fx at sortere støj fra. Derfor kan du godt opleve, at høreapparaterne ser ens ud, men ikke nødvendigvis kan det samme.

Almindelige eller genopladelige batterier?

Du kan få høreapparater med batterier eller med genopladelige batterier (batterier til høreapparater er gratis). Genopladelige batterier er en fordel for dig, der har problemer med at håndtere de små batterier eller hvis du bare ikke gider besværet med at få dem skiftet.

Brug høreapparaterne som telefon

Der findes høreapparater, som kan kommunikere direkte til din mobiltelefon.  Lyden fra telefonen bliver streamet direkte op i begge ører, så du har hænderne fri. Det betyder, at du ikke behøver at tage mobilen op til øret for at kunne høre, og derfor kan tale mens du fx kører bil.

Indstil dine høreapparater via en app

Du kan selvfølgelig stille på knapperne på høreapparaterne – men du kan også styre høreapparaterne via en app på mobilen. Det kan ofte være nemmere, fordi du visuelt kan se, hvad du ændrer. For nogen kan det også være en fordel med knapperne på telefonen fremfor den lille knap på høreapparatet, som for nogen kan være svær at finde.

Klar lyd på tv og samtale

Der findes tilbehør til fjernsynet, som sender lyden direkte fra fjernsynet til dine høreapparater. På den måde kan hele familien se fjernsyn sammen uden at skulle blive enige om lydstyrken. Har du udfordringer med almindelig samtale, kan du tilslutte en ekstern mikrofon som din samtalepartner kan bære på sig. Selvom vedkommende sidder på afstand af dig og der er støj omkring jer, kan mikrofonen sende talen direkte ind i ørerne på dig, så du ubesværet kan høre, hvad personen siger.

Fjernsupport og tolk i øret

Hvis du har brug for at få justeret dine høreapparater, selvom du fx er på ferie i udlandet, kan det lade sig gøre med fjernsupport. Desuden kan du med nogle typer høreapparater bruge teknologien som oversætter. Mens du nyder ferien i udlandet, kan høreapparatet oversætte sproget til dansk i dine ører, så der ikke opstår misforståelser og du lettere kan følge med på guidede ture.

Vil du have hjælp til at vælge dit høreapparat?

Kontakt mig på 3151 9697 eller læs mere hos de forskellige høreapparatsfirmaer.

Andre kunder siger